Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Dagsorden og referat

Dagsorden og referat

For møde nr. 6 SKOLEBESTYRELSEN
Onsdag den 2. marts 2022

Kl. 17.00 – 19.00

Mødelokale 2

SAGER TIL EFTERRETNING..................................................................................................... 69

70. Orientering............................................................................................................................... 69

SAGER TIL DRØFTELSE............................................................................................................. 70

  1. Strategi/timing omkring henvendelse til BFU vedr. ”Kvalitet – kapacitet og Byggeri”Centerklasserne                   70
  2. Udmøntning af de 10 mio. til skolerne.................................................................................... 70
  3. Drøftelse af løn og driftsbudgettet 2022-23............................................................................. 71
  4. Skoleårets planlægning 2022-2023.......................................................................................... 72

SAGER TIL BESLUTNING........................................................................................................... 74

  1. Beslutning om godkendelse af høringssvar vedr. prioritering af 10 mio. kr. til skolerne...... 74
  2. Godkendelse af løn og driftsbudgettet 2022/23...................................................................... 74

Flyer:.............................................................................................................................................. 74

 

Fraværende: Josephine, Lars og Rikke

 

SAGER TIL EFTERRETNING:

  1. Orientering.
    Formanden
    Bestyrelsesvalg – videohilsen fra Anne/bestyrelsen
    Mediestrategi – på sigt
  • Skolelederen
    • Permanent væg musik.
    • Forårskoncerter og booking af pladser den 7.3.
    • Renovering af F/K samt nyt MAD-kundskabslokale.
    • Sikkerhed omkring afhentning af skrald på skolen.
    • GulTourdag den 4.juni 2022.

Rød Fløj
Fastelavnsfest

Gul Fløj


Grøn Fløj​​​​​​​
Tur til Svendborg i 7.1 og 7.2 Centerklasserne
SFO

​​​​​​​Medarbejderrepræsentanterne

​​​​​​​Elevrådet

Skoleledelsens forslag til beslutning:

– til efterretning

(J.nr.) – PE

 

 Bilag: 2022-03-02 Sagsliste, Video vedr. skolebestyrelsesvalg                                                             

 

Beslutning: Orientering om dagsorden. Under evt. tager vi punkter vedr. henvendelser. Alle dokumenter vedr. skolebestyrelsesvalget er gjort klar og de første er sendt ud via AULA. Anne har lavet en fin video. Tak for det. Alle er på valg til valgmødet. Anne nævner ønsket om at udarbejde en mediestrategi. Vi har fat i en fyr, som kommer med et oplæg. Anne arbej- der videre med dette. Evt. som et tema på et bestyrelsesmøde. Husk datoer for forårskoncer- ter. 3. juni Gul-Tour-dag og ikke kulturdag 3. juni 2022. Gode fastelavnsfester, og godt arran- geret af personalet. Morgensang er tilbage. Godt for det. Ændring af sidste skoledag er måske på trapperne.

 

Manglende belysning ved krathave. Det er desværre en grundejer forenings opgave, men be- styrelsen er opmærksom på dette. Bestyrelsen giver tilbagemelding til vedkommende.

God drøftelse af definition af mobning. God politik på skolen, som evalueres løbende. Vigtig- hed omkring kompleksiteten i og omkring begrebet. Bestyrelsen drøftede dilemmaet omkring kommunikation. En balancering af være mere kommunikerende end administrerende, er vig- tig. Der er forskel på opslag og besked. PE skriver ned til styregruppe vedr. udvikling af AULA. Obs. på vores forretningsorden. Hold fast i udviklingen af udearealer. Fast fokus- punkt udviklingen af udearealer.

 

 

SAGER TIL DRØFTELSE:

  1. Strategi/timing omkring henvendelse til BFU vedr. ”Kvalitet – kapacitet og Byggeri” Centerklasserne

På baggrund af vores sidste møde besluttede bestyrelsen at der skulle ske en henvendelse til udval- get. Under mødet i januar vendte vi også fordele og faldgruber mv. Timing var vigtig. Vi har pt. ikke rettet henvendelse endnu, hvilket forklares ud fra et møde formanden og skoleledelsen afholdte i sidste uge. Der er flere ting, der taler for at vi afventer med at henvende os til det politiske udvalg.

  1. Der er tale om et 4 helt nyvalgte medlemmer af BFU. Helt nye forstået som personer, som aldrig har siddet i byrådet.
  2. Låst økonomi – selvom kommunekassen er fuld af penge.
  3. Forventninger til skolebesøg af formanden for BFU.
  4. De større politiske dagsordner.

 

Skoleledelsen foreslår at bestyrelsen drøfter punktet og indstiller til at vente til formanden for BFU har været på besøg på Mølholm Skole.

(J.nr.) – PE

 

 Bilag: 2022-03-20 Møde med formanden                                                                                              

 

Beslutning: Anne indleder punktet. PE prøvede at folde argumenterne ud omkring dilemma- erne omkring ovenstående 4 punkter. Måske stadig have en dagsorden i forhold mødet med udvalgsformanden. Vigtig at vi ikke virker usynlige i mødet med BFU formanden. Husk at in- vitere hele udvalget til afholdelse af møde på skolen. Fokus på bygningerne og det langsigtet. Husk at tænke dagsinst. Tænk det større ind i forhold til kommunale behov og skolens behov under ét. Opbakning til at vi afventer med henvendelse til besøget har fundet sted, men sørger for at være både tydelig på alt det gode og det som bøvler.

 

  1. Udmøntning af de 10 mio. til skolerne

 

Som en del af budgetforliget for 2019 blev der afsat ekstra midler til folkeskoleområdet. Midlerne blev afsat over en årrække, således at der blev afsat 10 mio. kr. i 2019, 20 mio. kr. i 2020 og 2021, 30 mio. kr. i 2022 og 40 mio. kr. i 2023.

 

Budgetforliget specificerede, at de ekstra midler skal anvendes til ansættelse af lærere og pædago- ger på den enkelte skole.

Denne høring drejer sig om udmøntningen af de ekstra 10 mio. kr. i budgetåret 2022.

Børne- og Familieudvalget har på møde 10. februar 2022 besluttet at sende følgende forslag til ud- møntning i hørring:

 

Det samlede beløb lægges ud som en forhøjelse af tildelingen pr. elev for elever i indskoleingen 0.-

3. klasse. Det betyder, at tildelingen pr barn hæves med 2.340 kr.

 

Børne- og Familieudvalget vil foretage den endelige behandling af forslaget 10. marts 2022. Hør- ringssvar vil tilgå udvalget som del af sagen. Den endelige beslutning om udmøntning af puljen fo- retages af Byrådet.

Skolelederen beklager at have taget fejl af fristen for høringssvar. Derfor er nedenstående bilag sendt som høringssvar – idet fristen var 28.2 og ikke som først antaget den 10.3. Den 10.3 drøfter BFU sagen igen. Skolelederen beklager derfor fejlen.

 

(J.nr.) – PE

Skoleledelsen ønsker at bestyrelsen drøfter indstillingen til udmøntning af midlerne samt tilføjer yderligere argumenter til det allerede fremsendte høringssvar.

 Bilag: 2022-03-02 Udmøntning af de 10 mio.                                                                                       

 

Beslutning: Fint høringssvar og godt at der målrettes midler direkte til uddannede lærere/pæ- dagoger til en styrket praksis. Drøftelse af presset på kommende 0. årg.

 

  1. Drøftelse af løn og driftsbudgettet 2022-23.

Løn og driftsbudget:

Fredag i uge 6 havde skolerne en forventning om at vi modtog de foreløbige ressourcemodeller. Det er desværre ikke sket og i skrivende stund har vi stadig ikke modtaget dem. Derfor er lønbudgettet basseret på tidligere modeller og uden mulighed for at tage højde for fordeling af de 10. mio. eller andre ukendte politiske prioriteringer. De foreløbige tal, som er udmeldt fra forvaltningen, kender vi de faste beløb, som skolen råder over til uddannelse, undervisningsmidler med videre – under ét kaldt for driften. Det budget forventes godkendt på næstkommende møde i MED-Udvalget den 4.marts. Lønbudgettet sendes ligeledes til godkendelse i MED den 4. marts 2022.

 

Med hensyn til lønbudgettet, så vil der på almendelen være lidt færre midler til rådighed på skolen i 2022. Det skyldes bl.a. resultaterne af de politiske beslutninger, som bestyrelsen udtalte sig om i de- cember 2020, og som fuldt igennem i 2021/22 og 2022/23.

Lønbudgettet i centerklasserne er hårdt ramt af konsekvenserne fra de politiske beslutninger i januar 2021. I skrivende stund falder elevtallet fra 90 til 79. Dertil kommer at vi mangler visiteringen i april/maj. Her forventer, at der fortsat vil være enkelte elever på de kommende visitationer men ikke i den størrelsesorden som vi har set tidligere. Det er ikke muligt at vurdere om skolen skal indgå i omplaceringer – pt. har ledelsen meldt til forvaltningen af skolen ikke skal modtage eller omplacere lærere eller pædagoger. Den endelige tilbagemelding sker senere i marts, når skolerne har et økonomisk overblik og ikke mindst modtaget ressourcemodellerne.

 

(J.nr.) – PE

Skoleledelsen ønsker at bestyrelsen drøfter indstillingen til udmøntning af midlerne samt tilføjer yderligere argumenter til det allerede fremsendte høringssvar.

 Bilag: 2022-03-02 driftsbudget for skolens afdelinger 2022/23, 2022-03-02 Lønbudget 2022/23       

 

Beslutning: Gennemgås af Anne Mette og Peter. Ingen store udsving i driftsbudgettet. Sund balancering af skolens lønbudget. Positiv økonomi i det kommende år.

 

 

  1. Skoleårets planlægning 2022-2023

Skolen er i startet på de indledende processer omkring skoleårets planlægning. Fagfordeling er hængt op, som er afsættet for skemalægning og klargøring af det kommende skoleår. Afsættet for tilrettelæggelsen er de vejledende timetal fra undervisningsministeriet. De vejledende timetal er vedhæftet som bilag.

 

Skolen forventer at de kommende 0. årgang bliver fyldt op af børn fra egen skoledistrikt. Det har haft konsekvenser for de forældre, som allerede har børn på skolen, men som ikke får plads i kom- mende 0. årg. Skolen og bestyrelsen har jo fået besked om en stram styring på optag, idet skolen el- lers ville ende i pladsproblemer allerede i 2023.

Skolen får en kommende 4. årgang bestående af 2 klasser samt en kommende 7.årgang bestående af 3 klasser. Skolen afslutter en nuværende 9. årgang bestående af 3 klasser.

 

I fællesskab med alle ansatte arbejder vi med pædagogiske processer for skoleåret 2022-23. Afsæt- tet er, hvorledes gør vi en god skole endnu bedre. Altså en tilgang som ligger op af en forbedrings- kultur, hvor udgangspunktet er at forfine skolens pædagogiske indsatser. Vi har allerede nu gode dialoger med alle afdelinger. Vi ønsker, sammen med skolens pædagogiske personale, at arbejde med pædagogiske temaer, som de enkelte afdelinger er optaget af. I det kommende skoleår får vi fortsat mulighed for at prioritere indsatsen med Co-Teaching/2-lærer i enkelte lektioner i klasserne. Vi har løbende evalueret indsatsen og i det kommende år vil vi ligeledes stille skarpt på, hvorledes Co-Teaching yderligere kan biddrage til elevernes læring. Vi vil fortsat forbedre de forskellige mu- ligheder for det pædagogiske personale, til gavn for elevernes udvikling. Skolen indgår i en forfi- nelse/udvikling af arbejdet omkring relations pædagogik. Et område skolens pædagogiske personale har arbejdet med af flere omgange, og som samtidig har stor betydning for trivsel, udvikling og læ- ring for vores elever. Temaer over de næste 2 skoleår vil derfor målrette sig til ”relations pædago- gik, Mentalisering, Ro-givende pædagogik mv”. Temaer alle ansatte på skolen kommer til at ar- bejde med over de næste 2 år. Skolen kommer desuden til at forsætte med udviklingen af vores kli- maplan, overgang til ungdomsuddannelser og stærke børnefællesskaber.

 

Som nævnt i punkt 73, så forventer vi at lønbudgettet i alle afdelinger balancerer.

 

(J.nr.) – PE

 

 Bilag: 2022-03-02 timefordelingsplan til skolerne                                                                                 

 

Beslutning: Fagfordeling er sat i gang. Åben fagfordeling. Stadig fokus på Co-Teaching, styr- ket pædagogisk praksis. Klimaplan/strategi fortsætter og overgangen til ungdomsuddannelser fastholdelse.

 

(J.nr.) – PE

 

SAGER TIL BESLUTNING:

  1. Beslutning om godkendelse af høringssvar vedr. prioritering af 10 mio. kr. til skolerne.

 

(J.nr.) – PE

 Bilag: Se punkt 72                                                                                                                                  

 

Beslutning: Godkendt.

 

  1. Godkendelse af løn og driftsbudgettet 2022/23

 

Punktet drøftet under punkterne for drøftelser og indstilles til godkendelse. (J.nr.) – PE

 Bilag: Se pkt. 73.                                                                                                                                    

 

Beslutning: Bestyrelsen godkender drifts og lønbudgettet.

 

 

Flyer:

Hvad skal der stå i nyhedsbrevet fra Skolebestyrelsen?

 

Information omkring trafikforhold ved byggeri.

F/K

Ændrede prøvetermin for 9. klasse

Tak for gode fastelavnsfester og morgensang er i gang igen. Forårskoncerter

Valget lagt ud.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                            

Anne Meldgaard Frandsen                                            Rasmus Bjerre

 

 

Fouzi Abedelrazik                                                         Heidi Dyg Pazdecki Jensen

 

 

Lars Buksti                                                                    Torben Bank

 

 

Lotte Nygaard Holbech                                                 Rikke Knudsen

 

 

 

Lotte Blichfeldt                                                             Kathrine Meldgaard Frandsen

 

 

Josephine G. Udsen

 

 

Mødet afsluttet kl.

Næste møde er 21. april 2022 kl. 17.00.