Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Dagsorden og referat

 

Fraværende:

 

SAGER TIL EFTERRETNING:

  1. Orientering.
    • Formanden
      • Henvendelse fra politisk parti
      • Budgetforlig i Vejle Kommune
      • Bestyrelsesseminar i Middelfart

 

    • Skolelederen
      • Ansættelser
      • Personalets dag den 5. oktober
      • Rød Fløj
      • Mentalisering
      • Gul Fløj
      • Grøn Fløj Brobygning
      • Centerklasserne
      • SFO
    • Medarbejderrepræsentanterne

 

    • Elevrådet

 

Skoleledelsens forslag til beslutning:

– til efterretning

 

 

(J.nr.) – PE

 

 Bilag: 2021-09-29 Sagsliste,                                                                                                                   

 

Beslutning: Formand orienterede om henvendelse fra et politisk parti. Bestyrelsen er op- mærksomme på at der er kommunalvalg, og at Mølholm Skoles bestyrelse ikke ønsker at del- tage som officiel bestyrelse. Som privatpersoner kan man gøre som man ønsker. Budgetforli- get giver det til skolerne som er fastsat fra politisk hånd – men heller ikke mere end det! Kul- tur og fritid er hjulpet godt i forliget. Program for bestyrelsens kommende internat gennem- gås af formand. Ledelsen beretter om at vi skal ansatte en kommende afløser for Anita. Vi sø- ger en ledende pædagog til besættelse 1. januar 2022. Stillingsopslag kommer ud i torsdag den

30.9. Der skal fra bestyrelsens side sendes en STOR tak til Anita. 37 år på Mølholm Skole ef- terlader et tomrum, og bestyrelsen takker Anita for alt hvad hun har gjort for børn, forældre og kolleger gennem tiden. Desuden skal der ansættes en lærer til Centerkl. Bestyrelsen bakker op om personalets dag. Der sendes en hilsen fra bestyrelsen. Anne laver nogetDer er arbej- det med forskellige pædagogiske temaer, fx mentalisering. Anne Mette informerer om dette. Fra medarbejderne kan der fortælles om at eleverne er ved at trænge til efterårsferie. Opstar- ten har været god og nu er der hverdag. Vigtigt at eleverne ikke kommer for sent om morge- nen idet vi går til morgensang kl. 7.57. Elevrådet er i gang men skal først rigtig i arbejdstøjet i oktober.

 

SAGER TIL DRØFTELSE:

  1. Emner, som bestyrelsen kan medtænke i dette skoleår.

I løbet af foråret talte bestyrelsen om muligheden for tematiseringer af fx enkelte møder henover skoleåret. Allerede sidste år lagde vi os fat på emnet til internat i Middelfart. Emner som blev nævnt var ”up-cycling”, renovation af fx Madkundskab, kulturbegrebet mv.

 

Skoleledelsen informerer bestyrelsen om skolens opstart, indsatser samt øjebliksbillede på økono- mien.

 

 

(J.nr.) – PE

 

 Bilag:                                                                                                                                                      

 

Beslutning:

Temaet klima/indretning af udeområder prioriteres. Bestyrelsen prøver at invitere folk, som har forstand på dette område, til et oplæg for bestyrelsen. Herefter kan bestyrelsen vurdere hvad der kunne give mening at arbejde videre med.

Et andet tema kunne være Kulturbegrebet – hvorledes arbejder bestyrelsen med overordnede principper for skolen, fx værdierne og kulturbegrebet på Mølholm Skole.

Bestyrelsen prioriterer teamet omkring klima/indretning af udeområder. Ledelsen gør op- mærksom på at der i foråret forventelig vil være en del traditionel bestyrelsesarbejde, idet der er valg samt effektuering af budgetter mv. Temaet for bestyrelsens kommende seminar er li- geledes et resultat gode drøftelser i bestyrelsen.

 

  1. Udbygning af planlægningsfaciliteter

I midt september blev skolen kontaktet af intern byg i forhold til fjernelse af de ”gamle” barakker. De bliver i øjeblikket fuldt udnyttet til forberedelse af undervisningen/arbejdet omkring børnene. Skolen ingen ledige lokaler, men løsningen har aldrig været optimal. Pavillonen er i dårlig forfat- ning og står i øvrigt på en ulovlig tilladelse. Men vi har ikke kunne klare os uden. I forbindelse med bygningsgennemgang i 2020 foreslog ledelsen at man ikke glemte skolens samlede masterplan – vi tog jo hul på denne i forbindelse med etablering af de nye musiklokaler og Håndværk & Design lo- kalerne. Fase 2 ville være at fjerne Pavillonerne ved gul/rød fløj og grave ud til nye lokaler under gul Fløj. Det tyder på at vi ikke er blevet glemt og at der i øjeblikket regnes på en samlede udgift til etableringen af de nye lokaler. Det vil også få konsekvenser for indgangen fra Mølholm Landevej idet større entreprenørmaskiner ikke kan komme ind på området medmindre det sker via den korte- ste vej. Det er fra Mølholm Landevej, hvor Mellemtrinnet/gul fløj har cykelparkering mv.

 

(J.nr.) – PE

Skoleledelsen orienterer bestyrelsen om de evt. planer og vil melde tilbage hvis det besluttes at fort- sætte dialogen omkring udbygning af planlægningsforholdene.

 

 

 Bilag: 2021-09-29 Masterplan for Mølholm Skole, 2021-09-29 Forberedelse flyttes i kælderen.        

 

Beslutning: Ledelsen informerer bestyrelsen når vi ved mere. Der nedsættes et byggeudvalg. Det er dejligt at vi er kommet i mål med hele den overordnede plan. Her bliver det tydeligt at bestyrelsen har stor indflydelse på de overordnede beslutninger, der vedrører skolens drift/bygninger.

 

  1. Pladsproblemer i Centerklasserne

Centerklasserne har pt. 90 elever fra 0. til 10. klasse. Der har fra udgangen af sidste skoleår været en fremgang på 3 elever. Årets første visitation starter i sep./okt. Og vi holder spændt vejret i forhold til det pres der kan komme, hvis der er flere børn på visitation. Det ”plejer” dog ikke at være mange

– men vi har desværre også oplevet det modsatte, hvor presset ikke er aftaget i forhold til behovet for skolens tilbud. Pavillonerne, som er opstillet huser pt. 20 elever samt over 30 børn i SFO 1 og SFO 2 (Yggdrasil). Skolen er stadig udfordret på individuelle rum eller plads, hvor børnene kan trække sig og føle frirum. Alle faglokaler er flyttet på almendelen og udnyttes nu til elevpladser. Det er ligeledes mærkbart at eleverne også er presset af transporttiden og antallet af børn i busserne. Lokalerne blev etableret i 2001 og udvidet i 2003 fordi det allerede var pladsmangel. Centerklas- serne er bygget til ca. 10-12 pr. hus. Siden 2001 er det kun gået én vej. I 2005 var der 39 elever og nu er vi 90 elever og 27 ansatte. Det er stadig uvist hvorledes skolerne reagerer på de nye indsatser med lokale ”mellemformer”. Det kan dog ikke fortsætte med den elevstigning uden at der etableres en mere holdbar løsning. Vores seneste tiltag var at korte kantinen for at etablere 2 individuelle rum til elever på mellemtrinnet (hus grøn). Det er ca. 5 år siden med et elevtal på 83 elever. Det mest op- timale ville være at få bygget nye afdelinger, der hvor pavillonerne ligger. Der ville også være en økonomisk gevinst ved dette. Ledelsen drøfter punktet med chefen for U&L og ledelsen melder der- næst tilbage til bestyrelsen i forhold til perspektiver på løsningen af pladsmanglen.

 

 

(J.nr.) – PE

Skoleledelsen foreslår at vi besigtiger lokalerne samt fortæller om de ønsker skolen har til håndte- ring af pladsproblemerne. Desuden fortæller ledelsen om dialogen med Chefen for Uddannelse & Læring.

 

 

 

 Bilag:                                                                                                                                                      

 

Beslutning: Efter rundvisning besluttes det at bestyrelsen inviterer chefen for U&L til et møde kort efter konstitueringen af det nye BFU. Derudover tilbyder skolen at stille lokaler til rådighed til dette års BFU-Møder. På den måde kunne de besigtige Centerklasserne og der- med gøres synligt opmærksom på pladsproblemerne.

 

SAGER TIL BESLUTNING:

  1. Ansættelsesudvalg til kommende ansættelser

Skoleledelsen foreslår der nedsættes et ansættelsesudvalg til ansættelse af lærer i Centerklasserne. (J.nr.) – PE

 

 

 Bilag:                                                                                                                                                      

 

Beslutning:

Læreransættelse i Centerklasserne er den 27.10 (Onsdag) Heidi deltager.

Ansættelse af ledende pædagog er den 24. november. Fouzi, Rasmus. Deltager. Start kl. 15.00

 

 

 

Flyer:

Hvad skal der stå i nyhedsbrevet fra Skolebestyrelsen?

 

Beslutning:

Held og lykke og tak til Anita. Velkommen til Søren.

Seminar

Sidste fase af den store Olsen Banden-Plan (væk med gamle barakker og forberedelsespladser i kælderen) ser ud til at lykkedes.

 

 

 

 

 

                                            

Anne Meldgaard Frandsen                                            Rasmus Bjerre

 

 

Fouzi Abedelrazik                                                         Heidi Dyg Pazdecki Jensen

 

 

Lars Buksti                                                                    Torben Bank

 

 

Lotte Nygaard Holbech                                                 Rikke Knudsen

 

 

 

Lotte Blichfeldt                                                             Kathrine Meldgaard Frandsen

 

 

Josephine G. Udsen

 

 

Mødet afsluttet kl.

Næste møde er vores bestyrelsesseminar den 5. og 6. november 2021.