For møde nr. 1 SKOLEBESTYRELSEN
Torsdag den 26. august 2021
Kl. 17.00 – 19.00
Håndværk & Design
Fraværende: Lars Buksti, Josephine
SAGER TIL EFTERRETNING:
- Orientering.
- Formanden
- Velkommen til bestyrelsen – Velkommen til Rikke Knudsen, Kathrine og Jose- phine.
- Trafik omkring Mølholm Skole.
- Skolelederen
- JS nyt arbejde. Ansættelsessamtaler mandag den 30.8. Anne deltager fra besty- relsen.
- Elevrådet startet godt op
- Foldevæg i musik giver os bøvl.
- Praktikanter i det kommende år.
- Rød Fløj
- Samarbejdet med musikskolen
- Gul Fløj
- Grøn Fløj
- Centerklasserne
- God opstart – på trods af nyt busselskab
- SFO
- Medarbejderrepræsentanterne
- Formanden
-
- Elevrådet
(J.nr.) – PE
Bilag: 2021-08-26 Sagsliste, Beslutning: Formanden byder hjertelig velkommen Rikke, Kathrine. Josephine var fraværende. Startet op med trafikhenvendelse til kommunen. Anne har jævnlig kontakt til Magnus! Skolen betaler gerne for skiltning. Anne og Peter kontakter Vej og Park for at anskaffe skiltene. Der er lavet ”fødder”(Nudging), som anviser den ønskede adfærd/færdselsrute. Elevrådet har haft møde men er ikke kommet i gang endnu. Godt samarbejde
med musikskolen – det smitter godt af på alle inkl. på personalet. Musikkens dag på Mølholm Skole. Der er ar- rangeret af skolens lærere og AØ.
Der er tanker om at der måske kunne laves mere med musikskolen. Startet godt op i rød fløj. Vigtigt at børnene kommer til tiden. Man går til morgensang kl. 07.57 – Derfor bedes forældre at være obs. På mødetidspunktet. Børnene syntes det er træls hvis de kommer for sent. Gul og grøn er startet godt op og har fokus på UU og prak- tik. Vandskade i hus rød. Rigtig træls idet eleverne i indskolingen i den grad har brug for en forudsigelig og struktureret opstart. Det sørger personalet også for men det er klart at affugter mv. giver uro. Det håndteres dog rigtig godt. De nye busser er noget større end tidligere. Færre Corona-restriktioner – men alligevel Corona som smitte. Skolen er opmærksomme på at beholde de gode vaner/strategier samt begynder at aflære de vaner som ikke er nødvendige mere.
Skoleåret er startet planmæssigt op og heldigvis med færre retningslinjer og forbehold fra myndig- hedernes side. Vi er dog ikke sluppet af med Corona, og skolen arbejder ud fra tanken om alt det vi har lært i tiden med Corona tager vi til os og de regler/retningslinjer som spændte ben for hverdagen og var i vejen for en god skoledag, dem giver vi slip på. Vi følger naturligvis alle de anbefalinger og retningslinjer der er, og har allerede nu fået taget drejebog 36 i anvendelse.
Status på det helt formelle, så har vi lige nu 532 elever på almenskolen, og der er nu indskrevet 90 elever i centerklasserne. De sidste elever blev visiteret i slutningen af juni. Alt i alt 632
Vejle kommune har i foråret skiftet rengøringsselskab. Det skabte en del usikkerhed i opstarten på flere skoler/institutioner i Vejle og vi gik heller ikke fri. Vi fik dog gjort delvis rent henover hele ugen og standarten følges tæt fra vores side.
De kommende 0. klasser samt de nye elever i Centerklasserne har haft en god, tryg opstart og sko- lens personale har modtaget stor ros fra forældrene i forhold til opstarten. En opstart der allerede startede i foråret og kulminerede med første skoledag den 10. august 2021.
Skoleåret byder også på fordybelse i pædagogiske, psykologiske og didaktiske temaer i de enkelte afdelinger. I Rød Fløj kaster vi lys for begrebet ”metallisering” samt ”Drenge i skolen”. På gul og grøn fløj er vi naturligvis optaget af, at begynde vores arbejde med Co-Teaching. Et område vi gerne vil udvikle over de næste 2 skoleår. Det tager lang tid at forfine arbejdet med Co-Teaching og blive endnu bedre til at organisere læringsrummet, så det skubber mest mulig til læringskurven i klassen/på årgangen. Skolen har indtil videre lavet beskrivelser af indsatsen i en SMTTE-Model, som er en pædagogisk kvalitets- og evalueringsmodel.
Skolens samlede økonomi oplever pt. udsving, som er vanskelig at gøre noget ved. Skolen har alle- rede nu lavet et estimat for konsekvenserne med den nye specialmodel i 2022-23 og derfor forven- tes det at vi går ud af 2021 med overskud på 2.6 mio. som er øremærket den nye ressourcetilde- lingsmodel.
(J.nr.) – PE
Bilag: 2021-08-26 Lønbudget Beslutning: PE, informerede om hele opstart samt skolens samlede situation. Øjebliksbilledet af økonomien blev gennemgået, og kvartalsregnskabet kommer når de første lønninger er kørt og vi er efter den økonomiske skæringsgrænse 5. sep. Bestyrelsen drøftede behovet for at kommunikere hurtigt ud i forhold til evt. smitteud- brud. Forslag om at eleverne laver fx video om ”god stil” i forhold til de gode vaner som resultat af Corona. Ren- gøring og ekstra rengøring bruges der meget ekstra tid på. Der kan godt sendes et signal fra bestyrelsen, MED- udvalget. Kæmpe ros til lærere og pædagoger i forhold til opstarten. Det er både i Centerkl. Samt på almende- len.
SAGER TIL DRØFTELSE:
Centerklasserne har pt. 90 elever fra 0. til 10. klasse. Der har fra udgangen af sidste skoleår været en fremgang på 3 elever. Årets første visitation starter i sep./okt. Og vi holder spændt vejret i forhold
til det pres der kan komme, hvis der er flere børn på visitation. Det ”plejer” dog ikke at være mange
– men vi har desværre også oplevet det modsatte, hvor presset ikke er aftaget i forhold til behovet for skolens tilbud. Pavillonerne, som er opstillet huser pt. 20 elever samt over 30 børn i SFO 1 og SFO 2 (Yggdrasil). Skolen er stadig udfordret på individuelle rum eller plads, hvor børnene kan trække sig og føle frirum. Alle faglokaler er flyttet på almendelen og udnyttes nu til elevpladser. Det er ligeledes mærkbart at eleverne også er presset af transporttiden og antallet af børn i busserne. Lokalerne blev etableret i 2001 og udvidet i 2003 fordi det allerede var pladsmangel. Centerklas- serne er bygget til ca. 10-12 pr. hus. Siden 2001 er det kun gået én vej. I 2005 var der 39 elever og nu er vi 90 elever og 27 ansatte. Det er stadig uvist hvorledes skolerne reagerer på de nye indsatser med lokale ”mellemformer”. Det kan dog ikke fortsætte med den elevstigning uden at der etableres en mere holdbar løsning. Vores seneste tiltag var at korte kantinen for at etablere 2 individuelle rum til elever på mellemtrinnet (hus grøn). Det er ca. 5 år siden med et elevtal på 83 elever. Det mest op- timale ville være at få bygget nye afdelinger, der hvor pavillonerne ligger. Der ville også være en økonomisk gevinst ved dette. Ledelsen drøfter punktet med chefen for U&L og ledelsen melder der- næst tilbage til bestyrelsen i forhold til perspektiver på løsningen af pladsmanglen.
(J.nr.) – PE
Bilag:
Beslutning: Punktet blev fremlagt af ledelse samt bestyrelse. En elevstigning siden 2005 fra 39 til nu 90 elever. Vi skal kunne dokumentere belastningen for medarbejderne. Det er hårdt at være elev og ansat i centerklasserne pga. den manglende plads. Flere og flere børn med forskellige former for sårbarhed. PE, LN går videre med pro- blematikken til U&L. Vigtig med inddragelse af faglig viden/forskning. Det bør holdes op i mod kvalitetsbegre- bet for specialundervisningen i Vejle Kommune. Der er også en opmærksomhed på antal elever i klasserne på almendelen, idet det jo også kan hænge sammen med den øgede segregering blandt skolerne i Vejle. Det er også med til at gøre det svære at lykkedes med ALLE børn. Det skal være den ordentlige proces – men behovet for bygninger presser sig på. Bestyrelsen tænker det er nødvendigt at ledelsen kontakter U&L for, at problematisere pladsproblemerne. Det besluttes, at der ved næste bestyrelsesmøde, er rundvisning i Centerklasserne. Her for- tæller ledelsen om henvendelsen til forvaltningen.
I løbet af foråret talte bestyrelsen om muligheden for tematiseringer af fx enkelte møder henover skoleåret. Allerede sidste år lagde vi os fat på emnet til internat i Middelfart. Emner som blev nævnt var ”up-cycling”, renovation af fx Madkundskab, kulturbegrebet mv.
(J.nr.) – PE
Bilag:
Beslutning: Punktet er gemt til næste møde.
Skolen har lavet det forslag, der omhandler de forældremøder, der er først i skoleåret. Temaet er ar- bejdet i skolebestyrelsen – ansættelser – trafikforhold omkring skolen og skolens fysiske rammer. De fysiske rammer er blandt andet nye rammer for Håndværk og Design og musik.
SAGER TIL BESLUTNING:
Se ovenstående punkt 74. (J.nr.) – PE
Bilag: 2021-08-26 forslag til fordeling til forældremøder.
Beslutning: Lotte vil gerne bytte den 14.9 med en anden. Kontakt gerne Lotte for at lave en aftale.
Flyer:
Hvad skal der stå i nyhedsbrevet fra Skolebestyrelsen?
Beslutning: Så er vi i gang igen. Aflære og huske vaner fra Corona.
Morgensang – mindre musik udenfor men mere indenfor. Mødetid 7.57 går vi til morgensang.
Anne Meldgaard Frandsen Rasmus Bjerre
Fouzi Abedelrazik Heidi Dyg Pazdecki Jensen
Lars Buksti Torben Bank
Lotte Nygaard Holbech Rikke Knudsen
Lotte Blichfeldt Kathrine Meldgaard Frandsen
Josephine G. Udsen
Mødet afsluttet kl. 18.50
Næste møde 29. september 2021 kl. 17.00 til 19.00